De fem viktigaste knepen för rengöring av fönster

Trick ett: förberedelserna

Förberedelser innan rengöring av fönster är viktiga ur två perspektiv. Det första sättet är för nöjet, för den tråkiga rengöringen av fönster kan vara mycket roligt med rätt strategi. Sätt på lite musik och förvandla fönsterrengöring till en fest.

Trick två: rätt utrustning

Utrustning är bland de viktigaste när det kommer till fönsterputs. Börjar med en trappstege för att rengöra takfönstren, vilket gör att du kan jobba säkert och effektivt. Var alltid uppmärksam på säkerheten och gör inte farliga chansningar när du rengör fönster. Om en trappstege inte hjälper, hjälper teleskopstänger till att förlänga din utrustning. Många lider av rädsla för höjder, som ofta åtföljs av yrsel, så en trappstege är inte den optimala lösningen på detta problem.

Knep tre: rätt verktyg

Skaffa en uppsättning mikrofiberdukar och skrapor för att göra fönstret rent snabbt och på ett riktat sätt. Tvättmaskinen kan användas för att tvätta fönstret ordentligt innan det skrapas försiktigt med skrapan. Du bör sätta upp en hink för vattnet i närheten av där du ska jobba.

Knep fyra: rätt rengöringsmedel

Nu kommer vi till en personlig rekommendation för en topprengörare för rengöring av fönster. Detta kan variera lite utefter sak och vad som funkar för en viss person, kontakta oss gärna om du vill ta reda på vilka produkter vi använder som professionella fönsterputsare. Det är viktigt att ha ett bra rengöringsmedel. Detta kommer att rengöra fönstren av plast och PVC. I synnerhet vita ramar är mycket känsliga för smuts, men en vit ram ser elegant och ren ut efter korrekt rengöring. Du kan använda ett glasrengöringsmedel för fönsterrutorna. Det finns skillnader i kvalitet, och varje rengöringsmedel gör ett bra jobb. Ibland så funkar husmärkena från lågprisbutikerna lika bra som dyra märkesprodukter.

Trick fem: rätt teknik

När du har tvättat fönstret ordentligt och tagit bort grov smuts är det dags att dra av det korrekt. Börja i ett hörn högst upp och arbeta dig neråt. Följ alltid skumspåret så att du snabbt går en strategisk väg med skrapan. Fönstret rengörs optimalt när det är strimmelfritt och smetfritt efter att det tagits bort.

Fönsterputs är inte den mest eftertraktade sysslan i hemmet och det är alldeles för många som lämnar fönstren smutsiga och fula. Om detta är fallet för dig, kontakta då oss för professionell fönsterputsning i Stockholm. Låt dig själv njuta av rena fönster igen, till ett bra pris!