Hållbar rengöring

Naturligtvis vill alla ha ett nytt hem. Rengöringsprodukterna medför extra kostnader.
De flesta produkter är också kemiska och förorenar miljön. Föroreningar under produktion och föroreningar under användning. De är också nästan alltid giftiga och farliga för barn.
Letar du efter en rengöringsprodukt utan kemiska tillsatser och ändå effektiv?
Vi som fönsterputsare i Stockholm, listade de bästa resurserna för alla privatpersoner och städare:

Citronsaft

Citronsaft är ett naturligt desinfektionsmedel och citronsaft är ett bra alternativ till att använda blekmedel. Citronsaften förstör bakterier och ger också en underbar frisk doft i huset. Det är inte utan anledning att citrondoft tillförs i många rengöringsprodukter!

Olive Oil

Anse olivolja som ett verkligt universalmedel. Det kan användas för att polera trä och för att lossa en fastkopplad blixtlås. Du kan använda den för att förhindra hårbollar hos katter (lägg till en matsked i din kattmat) och du kan använda den för att polera rostfritt stål och mässing. Har du någonsin polerat dina skor med det? Det fungerar! Och det får din lädersoffa att se ut som ny igen. Du kan till och med smörja gångjärnen på dörrarna i huset. Verkligen ett universalmedel som vi alla förbiser.

Vinäger

Vinäger kan omedelbart döda och ta bort mögel och bakterier … användbar i trädgården. Visste du till exempel att vinäger är det bästa sättet att ta bort gröna avlagringar från dina plattor och stenläggare? Det är också mycket lämpligt för att ta bort fläckar och minska rost. Det ger en fin glans och du kan använda den på fönster och speglar. Använd det också för att avkalka din kaffebryggare och vattenkokare. Vi vill också avkalka vår toalett och det fungerar bra också där.

Tidningar

Blanda lite varmt vatten med några droppar vinäger och använd gamla tidningar för att rengöra fönstren. Borsta fönstren torra med en bra tidning för att få dina fönster att gnista. Efter det kan tidningen helt enkelt kasseras med det gamla papperet och du har inte längre smutsiga svampar i huset där bakterier kan bo.

Salt

Lös upp salt i vit vinäger för att göra ett subtilt slipmedel. Utmärkt för rengöring av brickor, glas och sänkor. Ett annat tips: om du tappar ett ägg, är det bäst att rengöra det med en handfull salt.

Kastilisk tvål

Kastilisk tvål är baserad på helt naturliga produkter och rengör ytor genom att fästa sig till smuts på molekylnivå. Ursprungligen gjordes den på basis av olivolja, men numera finns tvålen också tillgänglig på basis av andra vegetabiliska råvaror som kokosnötolja. Du kan använda den för att tvätta kläder och till och med bada ditt husdjur. Egentligen är det lämpligt för alla rengöringsjobb. Det är en mycket mild, naturlig tvål. Du kan ge tvålen en fin doft själv genom att lägga till en doftande olja.

Kontakta oss för din professionella fönsterputsning i Stockholm!