Kristallklart – vägen till ett rent fönster

Vi vet alla det – de goda avsikterna att rengöra fönstren så att vi äntligen kan njuta av en tydlig utsikt igen. Med en rengöringsskopa och en ren trasa blir du motiverad att ta itu med projektet. För att omedelbart fråga dig själv: Hur får jag dem ”streckfria”? Efter att ha ställt oss själva denna fråga många gånger ville vi veta mer. Vi frågade vilka tips och tricks du kan berätta för oss för att få fönsterrutorna rena och streckfria. Vi kan redan avslöja en sak: när solen skiner på fönstret är ränder oundvikliga. Det är bäst att välja en molnig dag för rengöring av fönster. Då kan du njuta av den soliga utsikten under fina dagar.

Sju steg till ett streckfritt fönster

  • Inte bara solstrålning kan göra det svårt att rengöra fönster. Temperaturen är också viktig. Om det är för varmt förångas vattnet på glaset och oattraktiva ränder visas.
  • För kalla temperaturer förhindrar också ett bra resultat. Under fem minus grader Celsius finns det risk för att vattnet på rutan fryser.
  • Ta bort grov smuts i förväg med rent, ljummet vatten och rengör också fönsterkarmarna ordentligt. Det är bäst att börja vid ramen – annars riskerar du att smuts rinner över fönstret som redan har rengjorts.
  • Lägg vatten med lite tvättvätska i en hink. Om du vill kan du lägga till lite vinäger. Rengör fönsterrutorna ordentligt med gipsblandningen och en mjuk svamp.
  • Viktigt: Se till att torka av med rent vatten och en ren trasa för att undvika ränder.
  • Torka av med en torr bomullstrasa – tygblöjor för små barn är mycket lämpliga.
  • Torka av med gamla tidningar – så att ränder inte får en chans.

Vid rengöring av fönster handlar det dock inte bara om den visuella aspekten. Välskötta fönster har lång livslängd. Om tätningar och ramar regelbundet och grundligt rengörs och vårdas, kommer de att förbli vackra på lång sikt och deras livslängd förlängs.

Om du inte orkar ta dig an fönsterputsningen så kan vi hjälpa dig. Vi är proffs på fönsterputsning i Stockholm.