Rengör fönster som är svåra att nå

Med dessa tips kommer även de yttre fönstren att vara rena igen.

Rengöring av fönster är irriterande nog, men tänk om de knappast är tillgängliga? Framför allt är takfönster en stor utmaning, men situationen är inte helt hopplös. Här är några sätt du fortfarande kan rengöra dina fönster på.

Gör-det-själv-varianten

Beroende på husets höjd kan det räcka att spruta fönstren från utsidan med en trädgårdsslang. På det sättet kan åtminstone det värsta av smutsen tas bort. Om du vill ta bort smutsen mekaniskt kan du åtminstone fundera på att låna en stege. Detta är dock alltid förknippat med en viss risk, särskilt med takfönster. För insidan kan förmodligen en mopp fungera som en fönsterrengörare. Torka först av fönstren med en fuktig trasa och lägg sedan en torr kökshandduk på moppen för att torka ytorna.

Rengör fönstren med prylar

Handeln har länge erkänt problemet och har producerat några prylar som ska göra rengöring av fönstren enklare. Det finns till exempel tvådelade magnetiska svampar, som är känt från akvarierengöring, som rengör fönstren genom friktionen hos de två magneterna. Naturligtvis fungerar den här varianten bara om du når upp till fönstret. Om inte, hjälper teleskopmoppar, vilket också gör det möjligt att rengöra höga fönster. Det finns även U-formade teleskopmoppar som är svåra att nå utanför fönstret sannolikt kommer att vara lite svårare att använda. Åtminstone så kunde fönstren rengöras utan risk. Kostnaderna för verktygen är också ganska hanterbara.

Professionell rengöring

Som du kan se är vissa fönster inte så lätta att rengöra, särskilt utsidan. Av denna anledning kan det löna sig att anställa en professionell fönsterputsare i Stockholm. Fördelen här är naturligtvis att du inte äventyrar dig själv och i bästa fall kommer fönstren att lysa igen efteråt. Nackdelen: kostnaden. Här måste du väga hur viktigt rena fönster är för dig och hur höga risker och kostnader skulle vara om du själv gjorde det. Om du bestämmer dig för att anställa en fönsterputsare så finns vi här för dig. Kontakta oss för en kostnadsfri offert och se vad fönsterputs av din bostad i Stockholm skulle kosta dig.