Rengöring av fönster på vintern

Åsikter om rengöring av fönster på vintern är uppdelade. För många är rena fönster ett måste, även under de kallare månaderna på året. Även om det finns flera aspekter att tänka på, är det inga problem att hålla fönstren rena i frystemperaturer. Vi har sammanfattat de åtta bästa tipsen för rengöring av fönster på vintern för dig. Åsikter om rengöring av fönster på vintern är uppdelade. För många är fria fönster ett måste, även under de kallare månaderna på året. Även om det finns flera aspekter att tänka på, är det inga problem att hålla fönstren rena i frystemperaturer. Vi har sammanställt de sju bästa tipsen för rengöring av fönster på vintern för dig.

Tillsätt bordssalt i rengöringsvattnet:

På särskilt kalla dagar är det bäst att lägga till en frysskydd (alternativt alkohol) och lite konventionellt salt till det ljumma vattnet. Detta förhindrar att rengöringsvattnet fryser.

Ta bort grov smuts först:

Fönsterrutan bör först frigöras från grovsmuts. För att göra detta, borsta försiktigt över fönstret med en liten kvast. Torka sedan av det vått med en svamp eller trasa. I det sista steget, ta bort vattnet med ett torkablad och torka om nödvändigt vissa områden med en trasa.

Rengöring vid middagstid:

De milda temperaturerna runt lunchtiden är bäst för rengöring av fönstren. Varning: Rengör inte i direkt solljus, eftersom det torkar rutorna snabbare. Detta kan leda till fula strimmor.

Glöm inte att ventilera:

Ventilera alltid under rengöring så att fönsterrutan inte tappar. Se också upp för växter – dessa bör placeras bort från fönsterbrädan för att inte få frost.

Var uppmärksam på temperaturen:

Vid temperaturer under -11 grader Celsius rekommenderar experter att inte rengöra fönster. Vid frostiga temperaturer kan rengöringsvattnet isa upp på fönsterrutorna, förutsatt att inget frostskyddsmedel tillsätts rengöringsvattnet. Milda vinterdagar är i allmänhet bättre.

Börja med fönsterramen:

Rengör först ramen, sedan rutan – det är vad många rådgivare säger, oavsett om det är sommar eller vinter. När det gäller fönsterramar är det viktigt att torka dem noggrant efter rengöring, annars kan is samlas.

Rengör inte när det snöar:

För att skydda bostadsområdet från utsidan av smuts, bör det inte rengöras när det finns akut snöfall, hagel eller nederbörd.

I grunden är det inget emot att rengöra fönster när det är kallt och snöigt. Om du följer några tips kommer du att ha ett absolut perspektiv även på vintern.

Vi kan hjälpa dig med din fönsterputsning även under vintern. Kontakta oss som dina proffs i Stockholm.