Steg-för-steg-plan för rengöring av fönstren

Att tvätta fönster kan vara ett mycket tråkigt jobb. Särskilt när du har fönster som är större än du är. Och nu när våren verkligen är precis runt hörnet, vill du naturligtvis kunna titta utanför. Med denna steg-för-steg-plan är det enkelt att rengöra fönstren.

Vad är det bästa sättet att tvätta fönster?

För att rengöra fönster så effektivt och streckfritt som möjligt behöver du följande saker:

  • Rengöringsmedel
  • Svamp
  • Mikrofiberduk
  • Fönsterskrap
  • Torkare
  • Lök
    En lök? Du läser inte fel. Ett trick som används under väldigt lång tid för att rengöra fönster utan streck.

Rengöring av fönster steg ett: Tvätta fönster

Gör tvålvatten med varmt vatten och lite tvättvätska. Tillsätt också en halvskalad lök för att förhindra ränder på fönstren. Blötlägg fönstren med denna blandning och använd svampen för att tvätta fönstren. Du kan enkelt ta bort det värsta smutsen med detta. Gör sedan nytt såpvatten med samma ingredienser och skölj fönstren igen för bästa resultat.

Rengöring av fönster steg två: Torkare

Torka av fönstren med torkare. När du gör detta, rita remsor från topp till botten. Överlappar även remsorna för att undvika ränder. Se till att du inte stannar halvvägs upp genom fönstret, eftersom detta skapar streckbildning.

Steg tre: Rengöring av fönster utan streck

Rengör alltid skrapan noggrant med en fuktig lamell. Om du glömmer att göra detta eller inte gör det alls kan du fortfarande få streck på fönstren. Dra ett drag, rengör torkaren och dra sedan ett till drag. Fortsätt med detta tills du har täckt hela fönstret.

Tvätt av fönster steg fyra: Rengöring av fönster

Slutligen rengör och damma ramarna med en fuktig mikrofiberduk. Är all smuts borta nu? Då är du klar med att rengöra fönstren!

Extra tips för rengöring av fönster

Tipsen nedan kommer direkt från fönsterrengöraren!

Fågelbajs på fönstret? Tandkräm och en gammal tandborste kan hjälpa dig mycket bra!
Fortfarande ränder på fönstret? Torka av ditt fönster med en massa tidningar tills alla streck är borta.
Istället för diskmedel eller en lök kan du också välja att lägga till vanligt schampo i vattnet. Detta säkerställer att fönstren blir glänsande rena igen.

Att tvätta fönster är en av de uppgifter som förblir för länge eftersom du redan har för mycket att göra. Igenkännligt? Kontakta oss för att få fönsterputsningen ifrån oss istället. Vi är verksamma i Stockholm och omgivande område, kontakta oss!